arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video
Insights On Topic

De transformatie van de nationale politie

Tekst: MICHIEL JANSSEN | Beeld: POLITIE BES

Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse politie vallen alle politiemedewerkers onder één korpschef. Goed voor de nationale veiligheid en ook nog eens efficiënter. Tegelijkertijd wil de politie met de grootscheepse reorganisatie van het complete politieapparaat meer vertrouwen winnen van zowel burgers als van de ‘gewone’ agent. Stevige ambities. Maar hoe krijg je dat voor elkaar en wat vraagt het van de organisatie en haar medewerkers? We vroegen het aan twee ervaringsdeskundigen: plaatsvervangend eenheidschef Jaco van Hoorn en Ricardo Lanza, trainer en ontwikkelaar van leerprogramma’s aan de Politieacademie.

WIE Michiel Janssen

WAT Begeleider van verandertrajecten in publieke organisaties en in de samenleving. Werkzaam op het gebied cultuur en werkwijze, leiderschapsontwikkeling, coaching en teameffectiviteit. Tien jaar Insights practitioner. Initiator, aanjager en facilitator.

WAAROM Open en enthousiaste aanpak. Focus op duurzame resultaten. Persoonlijke benadering. Gericht op gemeenschappelijke doelen en effectief samenwerken. Passie en energie voor maatschappelijke relevante veranderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *