arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video
Insights On Topic

Effectief veranderen met Insights Discovery

Taal & toolkit voor transformatie

Het bekendste instrument van Insights is het Discovery profiel. Veel mensen hebben het profiel kunnen gebruiken ter ondersteuning van een transformatieproces van henzelf of hun team. Minder bekend is dat het Discovery systeem ook kan worden gebruikt om de transformatie van organisaties te faciliteren. Persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling gaan hand in hand. En dat is precies waar Insights een sleutelrol kan spelen. Het verbindt transformatie van individuele personen met die van de organisatie. Insights biedt bovendien een eenvoudige kleurentaal om effectief over die complexe veranderprocessen te praten.

De zes veranderfases

Insights kan inspelen op de behoeften van de organisatie in de verschillende fases van het verandertraject. De focus per fase ligt op:
1. Sterke basis: inzicht in veranderbereidheid versus verandernoodzaak.
2. Helderheid: overleg, discussie, toelichting en input om bezwaren boven tafel te krijgen en strategische afspraken te maken over het verandertraject.
3. Communicatie: zorgvuldige formulering van dé boodschap voor de volledige organisatie – tijdige en uitgebreide informatie is belangrijk voor dialoog en betrokkenheid.
4. Acceptatie: laatste kans om bezwaren en zorgpunten weg te nemen en acceptatie te bevorderen.
5. Implementatie: verandering wordt doorgevoerd en zorgvuldig bewaakt.
6. Opvolging: nazorg, procesintegratie, succesmeting, evaluatie, mogelijke verbeterpunten.

Een kleurrijke benadering

Het succes van een verandertraject staat of valt bij de manier waarop die verandering wordt ingestoken. De menselijke benadering is hierbij cruciaal. Om te kunnen veranderen heeft de organisatie volledige betrokkenheid en overgave van de medewerkers nodig. Kunst is om de verandering zo te faciliteren, dat de mensen en teams in die organisatie zich uitgenodigd voelen om mee te veranderen. Insights Discovery kan de organisatie helpen om effectief en met maximale impact de verandering te communiceren en onderling vertrouwen en begrip te ontwikkelen. Op de volgende pagina geven we kleurrijke tips om alle medewerkers mee te nemen en betrokken te houden tijdens het veranderproces.

Meer weten?

Benieuwd hoe – en met welke instrumenten – Insights kan inspelen op de behoeften van de organisatie in de verschillende fases van het verandertraject? Bekijk de infographic, waarin meteen voor elke fase kleurrijke suggesties zijn uitgewerkt die helpen om af te stemmen op verschillende voorkeuren en zo de kans op succes optimaliseren.

button_bekijk-infographic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *